Het nieuws liet elke rechtgeaarde Nederlandse Formule 1-fan uit de veren doen staan. Namelijk het nieuws dat Robert Doornbos als commentator van Sport1 tijdens de VT3 liet horen. De voormalige coureur van Minardi en Red Bull Racing vertelde in de uitzending dat er voor Frijns een driejarig contract bij Sauber klaar zou liggen.

Doornbos zou in de paddock met Werner Heinz, de manager van Frijns, gesproken hebben. Hij zou dat nieuws door hebben gespeeld aan de Rotterdammer. Het zou gaan om een optie in het huidige contract, die door Sauber voor 15 september gelicht kan worden.

Gebeurt dat niet, dan is Frijns vrij om te gaan en staan waar hij wil. Gebeurt dat wel, dan is hij de komende drie jaar de tweede rijder, aldus Doornbos.

Bij RaceXpress grepen ze naar de telefoon en sprak men met de begeleider van Frijns, de heer Pieter Belmans. Deze verwierp het verhaal naar het rijk der fabelen. Het is dikke bullshit en absoluut niets van waar. Ik ben helemaal niet blij met dergelijke berichten, er is totaal geen sprake van., zo reageerde Belmans helder op het telefoontje van RaceXpress.