Morgen zal F1-baas Bernie Ecclestone de voorlopige kalender voor het seizoen 2005 doorgeven aan de FIA. Er is al heel wat geharrewar geweest in verband met Silverstone, een ook over Magny Cours en Imola zijn er nog vragen. Binnen enkele maanden zal de FIA de definitieve kalender dan bekendmaken.

Silverstone zal, zoals reeds bij velen geweten, waarschijnlijk wel op de kalender blijven staan. Voor de race in Frankrijk en die in San Marino is er echter nog grote onzekerheid, aangezien ook Turkije kandidaat zou kunnen zijn voor het organiseren van een Grote Prijs. Een kalender met 19 GP’s is echter ook nog steeds een mogelijkheid.

Je zou ook denken dat Jean Todt de tweede thuisrace van zijn team wel ziet zitten. Hij komt echter niet echt op voor Imola, dat niet veel steun krijgt vanuit de paddock:

“Imola is niet van ons. De formule-1-kalender is niet van ons. Er zijn natuurlijk enkele Grote Prijzen die we wel verkiezen, maar we hebben het over een wereldwijd kampioenschap.”

“Als we spreken over het verspreiden van de markt over de hele wereld, moeten we GP’s als China, Bahrein en Turkije aanvaarden. Je kan geen oneindig aantal Grote Prijzen hebben, je moet accepteren om er enkele in Europa te verliezen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter