Jos Verstappen is duidelijk over stijl en toekomst van Max Verstappen

Jos Verstappen vindt, dat de rivalen van zijn zoon Max maar beter kunnen ophouden met klagen over diens manier van racen, omdat Max zijn rijstijl toch niet gaat veranderen

Dat zegt Jos Verstappen in een vraaggesprek met Jon Noble van Motorsports meteen na afloop van de Grand Prix van Brazilië.

Max Verstappen kreeg de afgelopen maanden nogal eens kritiek over zijn manier van verdedigen van zijn rivalen op de circuits. Sommigen bekritiseerden Verstappens rijstijl in persconferenties en tijdens rijdersbriefings.

Dat leidde zelfs tot een nieuwe regel, door de wedstrijdleiding ingesteld, naar aanleiding van een verdedigende actie van Verstappen. Zo is het nu officieel verboden om van je lijn af te wijken terwijl je inremt. Ook wanneer je daarbij even de rem loslaat. Hij heet in het spraakgebruik “De Verstappenregel”.

Ondanks die nieuwe regel en alle kritiek zegt Jos Verstappen dat Max bij Red Bull is gekomen om te racen en om te winnen en daarbij zijn stijl niet gaat aanpassen;

Wij zijn hier niet voor wie dan ook, zegt Verstappen senior. Wij zijn hier voor onszelf, we rijden voor Red Bull Racing en we moeten de beste mogelijke resultaten leveren. Wat mensen ook denken of zeggen. En als ze boos worden; kan zijn, maar Max is hier om te racen en om te winnen.

Het was weer hetzelfde met Vettel in Brazilië. Volgens mij was het een prima inhaalactie. Max probeerde Sebastian in te halen in bocht 4, dat lukte niet. Daarna duwde hij Max een beetje naar buiten en vervolgens deed Max hetzelfde. Mensen willen dat zien, close racing.

En kijk, soms werkt dat dan goed uit voor de een, in zo’n actie, soms gaat de ander er met de winst vandoor. Dat is toch wat we willen zien?

De compromisloze benadering van racen door de Verstappens leidde tot commotie in de internationale pers toen bleek, dat Toto Wolff met Jos Verstappen had gebeld in de aanloop naar de Grand Prix van Brazilië om zo via Jos te proberen Max te bewegen geen kamikazeacties uit te voeren in de buurt van de Mercedesrijders.
Daarbij zou Wolff de talenten van Max bejubeld hebben, maar zijn rijstijl -vooral op defensief gebied- hebben bekritiseerd.

Wolff zou hebben gezegd, dat hij het Verstappen niet gunde om alles wat hij bereikt heeft in 2016 teniet te doen door met een schuiver het kampioenschap te beslissen.

Maar Jos Verstappen zegt, dat Max nooit iets zou doen dat tot een crash zou leiden;
We zijn hier toch niet om andermans race te beïnvloeden? We zijn hier alleen maar om ons eigen ding te doen en dat kon je hier in Brazilië ook zien, we rijden hier niet rond om mensen van de baan te rossen toch?

We racen voor Red Bull en ze hebben hier een geweldig goede periode met Max gewerkt. Max is heel blij hier en hij heeft veel plezier met de races.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.