Er kan kennelijk toch nog goed nieuws komen van organisatoren van een Formule 1 grand prix. In Canada zijn de organisatoren overeengekomen dat ze doorgaan met de Grand Prix van Canada volgend jaar. Toen in september de voorlopige kalender van 2017 door de FIA werd gepubliceerd, stond Canada als ‘voorlopig’ vermeld.

De onzekerheid over het doorgaan van de grand prix was aanvankelijk verrassend te noemen, aangezien Montréal een overeenkomst heeft met de Formule 1 tot en met 2023. Het zou de stad ook veel geld kosten als ze contractbreuk zouden plegen, dus het sneedt allemaal geen hout.

Alle onzekerheid wordt nu weggenomen door de burgemeester van de stad, Denis Coderre:

We hebben een overeenkomst met de Formule 1 en de promotors van de race. Er zal dus wel degelijk een Grand Prix van Canada zijn volgend jaar.

Na deze beslissing namen de organisatoren meteen actie op hun website. Vanaf donderdag zullen immers tickets voor de Grand Prix, die gehouden wordt van 9 tot en met 11 juni 2017, te koop zijn.

Volgend jaar is het de vijftigste verjaardag van de Canadese Grand Prix, die aanvankelijk gereden werd in Mosport Park.

Ook zullen volgend jaar de Canadezen een lokale held kunnen aanmoedigen door de aanstelling van Lance Stroll bij Williams.

Voor volgend jaar zijn nu negentien races bevestigd, de Grand Prixs van Duitsland en Brazilië zijn nog onzeker.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!