Jos Verstappen zal komend jaar niet rijden tijdens de 24 uur van Le Mans. Hij kiest voor de ondersteuning van zijn zoon Max, die in maart aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 begint, boven racen tijdens de beroemde langeafstandsrace. Na zijn laatste race in de Formule 1 en een uitstapje in de A1 GP deed Verstappen enkele keren mee aan de 24 uur van Le Mans.

Bovendien zit ook de Formule 1-kalender in de weg voor Verstappen. De Formule 1-kalender van 2016 heeft het laten gebeuren dat de Grand Prix van Europa, komend seizoen in Baku (Azerbeidsjan) in hetzelfde weekend wordt verreden als de 24 uur van Le Mans. Jos Verstappen zal ook in Baku zijn om zijn zoon te ondersteunen.

Verstappen over het niet rijden in Le Mans komend jaar: Rijden in Le Mans past voor mij komend seizoen niet. Momenteel concentreer ik me volledig op de begeleiding en ondersteuning van mijn zoon. Racen is Le Mans is altijd leuk en ik heb er nog steeds honger naar. Max is echter op dit moment belangrijker. Ik wil hem races zien winnen, hij wil uiteindelijk wereldkampioen worden

pic. john goedendorp


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!