Motorcoureur Jorge Lorenzo ziet deze week één van zijn dromen in vervulling gaan. De regerend wereldkampioen in de MotoGP klasse mag testen met een Mercedes Formule 1 wagen.

Lorenzo zal op het circuit van Silverstone plaatsnemen in de Mercedes W05, de wagen waarmee Lewis Hamilton in 2014 de wereldtitel Formule 1 veroverde. De test wordt mede mogelijk gemaakt door energiedrankjesfabrikant Monster Energy, dat een gezamenlijke sponsor is van het Mercedes Formule 1 team en het Yamaha MotoGP team. Dat kan nu nog, want volgend jaar stapt Lorenzo over naar het fabrieksteam van Ducati.

Het is niet de eerste keer dat een MotoGP coureur plaatsneemt in een Formule 1 wagen. Motorsportlegende Valentino Rossi testte in 2004, 2005 en 2006 al een aantal keer voor Ferrari. In die tijd waren er veel geruchten van een full-time overstap naar de Formule 1. De laatste keer dat Rossi in een Formule 1 wagen stapte was tijdens een test in 2008, wederom voor Ferrari.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.