Het hing al in de lucht, maar is nu ook officieel: Jordan wordt overgenomen door de Midland Group. Voor dit seizoen blijft de naam Jordan echter nog behouden: Jordan Grand Prix neemt deel met de Jordan Toyota EJ15. Midland geeft later nog meer details vrij over de overname.

Eddie Jordan bedankt iedereen, van rijders tot personeel tot sponsors en zelfs Bernie Ecclestone, die blijkbaar Midland introduceerde aan Eddie Jordan.

Eddie Jordan zal werkzaam blijven bij het team, maar waarschijnlijk niet meer als teambaas.

Door de overname van Jordan hoeft Midland, die normaal gezien pas in 2006 de F1 ging binnenstappen, de 48 miljoen dollar inschrijvingsgeld niet te betalen. Een mooi extraatje dus. Vanaf 2006 gaat het team dan als Midland F1 door het leven.

Wie de Jordans in 2005 zal besturen is nog niet geweten. Robert Doornbos zou een kans maken, maar heeft nog maar de helft van het benodigde sponsorgeld bijeen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter