Zoals je ongetwijfeld eerder op F1pits las hebben de teams een brief gestuurd aan Ferrari. Daarin hebben ze hun ontevredenheid geuit over de manier waarop Ferrari momenteel omgaat met testwerk. Ondertussen heeft Jean Todt al laten weten dat een brief schrijven naar Montezemolo Ferrari niet van gedacht zal doen veranderen.

“Ik heb een vraag: als ze dan toch de kosten willen drukken, waarom waren ze dan niet op de vergadering met de FIA?”

“Soms denken we verschillende dingen. Het belangrijkste is dat we onszelf nog in een spiegel in de ogen kunnen kijken, en dat kunnen wij.”

Alles draait om de hoeveelheid, en de dagen waarop Ferrari test. De andere teams hadden een stil akkoord afgesloten om dat aantal dagen te beperken. Vroeger was het trouwens verboden om de week voor, en de maandag na een GP weekend te testen. Iets wat Ferrari nu wel doet.

“We hebben hen laten weten dat we nooit akkoord zijn gegaan. Zij hebben onderling iets afgesproken, en wij maken daar geen deel van uit.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter