Dinsdag werd de nieuwe Jordan EJ14 onthuld. Achterin de wagen zal dezelfde Cosworth V10 komen als achterin Jaguar van dit jaar. Dit omdat er door de nieuwe regels, de motoren moeten nu een heel weekend meegaan, nieuwe motoren gebouwd moesten worden. Het zal dus een interessante strijd worden om wie van de twee teams het beste zal presteren met deze motor.

Eddie Jordan:

“De motoren in de Jaguar maakten aan het einde van het vorige seizoen een grote progressie door. Dit seizoen hebben we dezelfde motoren als hen, dat geeft vertrouwen. We hebben nu al meer vermogen dan afgelopen seizoen.”

Toch blijven er nog geruchten rond het team van Jordan cirkelen dat het team volgend seizoen zal overstappen op Mercedes motoren. Mercedes maakte immers al ooit bekend dat het in de toekomst ook motoren aan priv�-teams wil gaan leveren voor zo’n slordige tien miljoen Euro per jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter