Zal Honda zich terugtrekken uit de Formule 1? Dat is zeker niet ondenkbaar, want het contract met BAR loopt af aan het einde van dit jaar. Honda zal voor 11 juli beslissen of het door wil gaan in de Formule 1. Dus voor de Grand Prix van Engeland op Silverstone, die op 11 juli verreden zal worden, hebben we zekerheid over de toekomst van Honda.

Honda wil eindelijk eens resultaten zien. Nadat het eerder zowel Jordan als BAR van motoren voorzag, richtten de Japanners zich vanaf 2002 alleen op BAR. Toch bleef ook toen het succes uit. De motoren van Honda blonken vooral uit als het ging om de onbetrouwbaarheid. Het is mogelijk dat Honda zich zal terugtrekken als BAR ook dit jaar geen prestaties levert. Al moet daar bij gezegd worden dat dat erg onwaarschijnlijk is, omdat Honda het team, volgens de geruchten, zal overnemen als het verbod op tabaksreclame is doorgevoerd.

Otmar Szafnauer, vice-president van de race-afdeling van Honda, gelooft dat Honda nu de beste Honda-motor ooit heeft gebouwd:

“De motor is aanzienlijk lichter en zal in Melbourne krachtiger zijn dan de motor die we gebruikten in Suzuka afgelopen jaar. Het is een grote stap voorwaarts en we hebben ons hoge doelen gesteld. We hebben nog een maand om aan deze doelen te voldoen en ik denk dat het ons gaat lukken.”

Voorlopig ziet het er dus goed uit voor Honda. Afgelopen week verbeterde Button namelijk het rondenrecord van Barcelona. Het moet dus wel erg gek gaan lopen wil Honda na dit jaar uit de Formule 1 vertrekken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter