Max Verstappen is weer het gesprek van de dag., na weer een moeilijke race voor de talentvolle Nederlander.

Drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart meent dat niet alleen Max Verstappen zelf meer geduld moet opbrengen. Verslaggever Dekker van de NOS sprak in Italië met de 78-jarige Formule 1-legende.

Het niveau van Max zit in de buurt van Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Van een willekeurig F1-grid zullen maar maar drie coureurs uitzonderlijk zijn en doorgaans is er maar één geniaal. Max kan dat worden., zo begint Stewart.

Af en toe is hij iets te ongeduldig, maar in grote lijnen doet hij het prima. Ik ben ontzettend enthousiast. Max is een aanstaand wereldkampioen: hij heeft alle ingrediënten in overvloed.

Over de verbeterpunten van Verstappen wist Sir Jackie het volgende te melden: Die ongeduldigheid herken ik wel. Het is jeugdige uitbundigheid. Dat verdwijnt vanzelf. Het is een rijpingsproces, het hoort bij volwassen worden. Hij was nog een puppy toen hij debuteerde. En puppy’s plassen af en toe op het vloerkleed. Dat leren ze vanzelf af als je ze corrigeert. Ik bedoel: vergeet niet hoe jong hij is. Hij maakt af en toe een foutje, maar dat mag ook. En hij maakt er erg weinig.

Maar ook Red Bull en Renault zullen aan de slag moeten, meent de oud-coureur. Al met al zit Max bij een team dat in de basis uitstekend is.

Max heeft een zeer ervaren teambaas en werkt met een van de beste ontwerpers: Christian Horner en Adrian Newey zijn een geweldig goed team. Max moet ook goed kijken naar zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Ricciardo kun je beschouwen als de teamleider. Als Max net zo goed presteert of hem zelfs verslaat, zegt dat veel, ook als de motor roet in het eten gooit.

De Schot vindt het daarom onzin om Max Verstappen te liëren aan een overstap naar Ferrari of Mercedes.

Wie zegt dat Mercedes in 2019 nog steeds hét topteam is? Vroeg of laat gaan ze verliezen. Misschien is McLaren over twee jaar onverslaanbaar of bouwt Red Bull de beste auto. Max moet zich richten op op het heden en de toekomst negeren.

Bron: NOS.nl


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!