Dit weekeinde werd de zesde editie van de Historic Grand Prix gehouden. Uit tal van landen kwamen eigenaren hun klassieke racewagen ‘uitlaten’ op het circuit in de duinen. Daarbij kan er iets heel erg mis gaan…

Het publiek wordt vermaakt met onder meer races en demonstraties met de historische racewagens.

Helaas ging het toch mis en vond er een zwaar ongeluk plaats in de openingsronde van de FIA Masters Historic Formula One-race. Daarbij vloog de wagen van de Fransman David Ferrer uit de Luyendijkbocht, de laatste bocht die voert naar het rechte stuk van start en finish.

De auto is/was een March 701 uit 1970, en was meteen ook de allereerste Formule 1 auto van de bouwer. Eerder had de bouwer veel successen geboekt in de Formule 3.

De coureur is gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam voor verdere behandeling. Men kon of wilde niets zeggen over de medische toestand van de onfortuinlijke Fransman. Het was overduidelijk een megaklapper, want er werd melding gedaan van brokstukken die over de gehele baanbreedte verspreid lagen.

Doordat de race heeft stil gelegen is het programma ingekort en aangepast. Er is niet overwogen om het evenement af te lasten.

We hopen dat het meevalt voor de heer Ferrer, want racen met een oudere racewagen houdt ook veel risico’s in. Zo is de March gemaakt van aluminium, en daardoor veel kwetsbaarder vergeleken met het carbon of koolstofvezel wat tegenwoordig -zelfs verplicht is.

En dan is het nog een geluk dat de racewagen niet in brand vloog…

Bron foto’s: Twitter/Wikipedia


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.