De kwalificatie’s voor de GP van Zuid-Korea moeten nog beginnen, laat staan de race. Maar toch zijn enkele sleutelfiguren binnen de topteams al bezig met de volgende race op de kalender.

Dan gaat de Grand Prix van India van start en naast loslopende honden, hebben de teams een ander moeizamer probleem in India.

De douane van India.

Deze vorm van logge bureaucratische inefficiëntie speelt mogelijk een rol in het verdere verloop van het kampioenschap. Omdat het zo lang duurt voordat goederen de douane passeren, dienen de titelkandidaten elke update die ze op Buddh International Circuit beschikbaar willen hebben meteen na Zuid-Korea met het Formule 1-transport richting Delhi sturen, anders is het waarschijnlijk te laat.

Onder normale omstandigheden laten teams in de slotfase van het seizoen op het laatste moment onderdelen overkomen, die net zijn geproduceerd in hun fabrieken. In de meeste landen is dat geen probleem, maar Ferrari, RBR en McLaren verwachten problemen te krijgen met de Indiase douane.

Die douane vormt een probleem, ja. Het risico is te groot dat die onderdelen, die mogelijke essentieel zijn, dan te laat op het circuit komen., zegt Massimo Rivola, sportief directeur bij Ferrari, tegenover Autosport.

Paddy Lowe, de technisch directeur van het team, hoopt dat McLaren alle nieuwe onderdelen vanuit Korea naar India kan meenemen. De vracht is dan onderdeel van de officiële Formule 1-transport.

Wat dat betreft is India de ongemakkelijkste race van het jaar. Je moet er echt voor gaan zitten om te begrijpen hoe de importdocumenten in India zijn geregeld. In principe moeten al je goederen vanuit Zuid-Korea naar India worden gevlogen. Het wordt erg lastig om onderdelen vanuit Woking daaraan toe te voegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *