Het wordt wel eens vergeten dat motorsport niet draait om vriendjespolitiek maar om entertainment. De mensen thuis willen mooie races zien, en vooral de mensen die veel geld betaalden om er live bij te zijn. Het is dan ook logisch dat sommigen in de sport tegenwoordig naar de entertainment business kijken om er hun topmensen te rekruteren.

Het is een les die we hier in Europa en dan vooral in de Formule1 nog moeten leren. Want “onze” sport is groot geworden door ondermeer voormalige automecaniciens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er velen zeggen dat de sport niet zo groot is als ze zou kunnen zijn. In de Verenigde Staten is er de afgelopen jaren een trend ontstaan om topfiguren van de entertainment sector binnen te rijven.

Zo heeft Tony George van de Indianapolis Motor Speedway net Phil Lengyel ingehuurd. Deze man verdiende 23 jaar lang zijn brood bij Mickey Mouse en companie. Hij was de man van Disney die instond voor de promotie en marketing van het bedrijf. Nu zal hij vice-president worden van de Speedway, de Indy Racing League en het familiebedrijf van George.

“Omdat we steeds groter worden, en onze visie ruimer werd heb ik Phil Lengyel gevraagd om bij ons team te komen.” Zei George. “Hij brengt een grote ervaring mee over de verkoop en marketing van grote evenementen. Die heeft hij opgedaan bij de grootste Amerikaanse bedrijven.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter