Ferrari testrijder Luca Badoer maakte een snel herstel mee van zijn crash van gisteren en zette prompt de snelste tijd neer. Dit deed hij op de laatste dag van de testen op Imola.

Door de hevige regenval deze morgen bleef het circuit de hele dag zeer nat welke de test van Badoer verstoorde. Maar de regenachtige condities konden Badoer niet tegenhouden de snelste tijd neer te zetten.

Jarno Trulli zette vandaag de tweede snelste tijd neer maar hij reed amper 28 rondjes. Hij moest de testsessie na de lunch stop zetten wegens een hydraulisch probleem. Fernando reed de vijfde tijd maar hij kon de motor die in Melbourne zal gebruikt worden goed onder handen nemen en reed er veel kilometers mee.

Giancarlo Fisichella zette een bemoedigende derde tijd neer voor Sauber�s laatste testdag vooraleer af te zakken naar Melbourne. Hij stond juist voor teamgenoot Felipe Massa die de vierde tijd op de klokken zette. Het Zwitserse team was zeer tevreden met de regenachtige condities.

” Het mag misschien raar in de oren klinken maar we hadden het geluk dat het circuit voor de hele dag nat bleef,” vertelde onze landgenoot Jacky Eeckelaert. ” Gedurende ons volledig testprogramma deze winter was dit onze enige regendag en dit gaf ons uiteraard veel specifieke gegevens. Al bij al was dit een zeer goede dag vooraleer we kunnen vertrekken naar Melbourne.”

Giorgio Pantano was nog maar eens voor zijn meer ervaren teamgenoot te vinden. Zsolt Baumgartner reed een slechte tijd neer op een nat circuit.

Pos Rijder Chassis-motor Banden Tijd Ronden
1 Luca Badoer Ferrari B 1m31.078s 54*
2 Jarno Trulli Renault M 1m31.346s 28
3 Giancarlo Fisichella Sauber-Petronas B 1m32.406s 48
4 Felipe Massa Sauber-Petronas B 1m32.662s 51
5 Fernando Alonso Renault M 1m33.147s 48
6 Giorgio Pantano Jordan-Ford B 1m35.341s 52
7 Nick Heidfeld Jordan-Ford B 1m35.502s 29
8 Zsolt Baumgartner Minardi-Cosworth B 1m39.044s 54

B = Bridgestone
M = Michelin
* 2003 wagen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter