Stoffel Vandoorne had punten kunnen pakken, als het team hem in de buurt van Hülkenberg had weten te houden.

Dat zei de Vlaming na afloop van de race in het prinsendom.

Maar in plaats van punten werd Stoffel – in zijn ogen -geslachtofferd om teamgenoot Fernando Alonso naar voren te helpen.

Stoffel Vandoorne werd pas in ronde twintig naar binnen gehaald. In de tussenliggende ronde wist hij Max Verstappen op afstand te houden, waardoor Fernando Alonso een gat kon slaan.

We zaten eigenlijk op dezelfde strategie als Nico Hülkenberg. We hadden eigen vlak voor hem of vlak achter hem moeten finishen, maar in plaats daarvan verloor ik teveel tijd, zo sprak Vandoorne zijn ongenoegen uit.

Vandoorne weet dat er meer in had gezeten als hij eerder naar binnen was gehaald door het team: We hebben alles verloren tijdens de pitstops. Ik voel mij zeker beroofd van punten.

Uiteindelijk was alles voor niets. Fernando Alonso moest zijn MCL33 met een defecte versnellingsbak aan de kant zetten..

Zo vertrok McLaren met nul punten uit Monaco door eigen toedoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!