De wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve heeft zijn plaats als een van de best betaalde coureurs verdedigt. De Canadees, wiens contract ten einde loopt, is de 2de best betaalde coureur van het hele deelnemersveld, en verdient ‘amper’ $50 miljoen dollar (per seizoen) minder dan Michael Schumacher.

“De reden dat ik duur ben is omdat iemand besliste om mij zoveel te betalen,”zegt hij. “Het is enkel gebeurt volgens de wetten van vraag en aanbod.”

Die mannen waren Sir Frank Williams, wie hem de kampioenswagen van 1997 bezorgde, en zijn manager Craig Pollock, wie hem naar B.A.R haalde in 1999.

Maar nu, enkele jaren later, is de nieuwe B.A.R.-teambaas David Richards niet meer bereid om dat bedrag aan de 32-jarige coureur te geven en de kans zit erin dat zijn contract niet meer vernieuwd wordt.

In de paddock gaan de geruchten de ronde dat Villeneuve waarschijnlijk geen zitje zal vinden voor 2004, maar hijzelf is (voorlopig) niet bezorgt.

“Ik weet dat enkele teams ge�nteresseert zijn, ik voel hun respect en dat voelt goed aan. Maar het is stom om te zeggen dat ik te duur ben. En bovendien wil ik doorgaan in de Formule 1, maar ik zal niet smeken.”

vertelde hij aan F1 Racing. Maar hij weigerde om de ge�nteresseerde teams een naam te geven.

Als hij toch geen zitje kan vinden, zegt Villeneuve dat hij teleurgesteld zal zijn, maar toch nog vrolijk genoeg om boos of depressief te worden.

“Ik kan misschien eens aan de 24uren van LeMans meedoen, maar ik zal nooit 100% kunnen geven aan autosporten die niet de naam Formule 1 dragen. Een keer dat je in de Formule 1 hebt gewonnen geeft niets anders je nog hetzelfde gevoel.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter