Het Hispania Racing Team (HRT) kiest volgend jaar mogelijk voor Renault motoren. Luis Perez-Sala van HRT liet in Italie nog weten dat het team Cosworth volgend jaar trouw zou blijven, er zou namelijk nog een contract zijn.

Maar ondertussen worden de geruchten steeds sterker dat HRT met Renault praat over een tweejarig contract dat zou volgend jaar al zou moeten starten. Naast het leveren van motoren zou HRT volgend jaar ook de achterkant van de huidige Lotus Renault – bolide willen gebruiken. HRT maakt nu ook al gebruik van de versnellingsbak van Williams.

Mocht alles doorgaan dan zou Cosworth volgend jaar alleen Virgin als team overhouden, Renault zou dan 5 teams als klant hebben (Red Bull, Renault Lotus, Team Lotus, en Williams). Volgens een woordvoerder van Renault is dit geen probleem:
We kunnen 5 teams van motoren voorzien, dat is geen probleem. Het zou voor ons zelfs beter zijn, onze kosten zouden namelijk dalen.

Ondertussen praat ook ontwerper Jorg Zander met HRT, hij werkte in het verleden voor Williams, BMW, Honda, en Brawn. Zander werkt nu aan het Le Mans project van Audi en was in Monza als gast bij HRT aanwezig.

By peter