Het is een publiek geheim dat Genii geld nodig heeft. Het geld wat is binnen gebracht door de sponsoren van Bruno Senna was welkom, maar dat bied slechts tijdelijk een kleine verlichting.

Twee jaar geleden stond het team ook op omvallen, omdat de autofabrikant Renault minder geld in het team stak. Zakenman Gerard Lopz sprong in de lichtspots als de redder in nood. Voor 85 miljoen euro werden het team en de naam Renault overgenomen.

Nu blijkt dat de redder zelf moet worden gered.

De deal omvatte een betaling in vijf termijnen van 5 keer 17 miljoen euro. Voor de eerste termijn leende Lopez geld van AB Snoras Bank van Vladimir Antonov, die wij ook kennen als mede-investeerder in Spyker, tegen een rente van forse 20 procent!

Omdat Genii niet aan haar betalingsverplichting heeft voldaan, is de lening omgezet in aandelen Renault voor Antonov. De problematiek rond de betalingen is niet vreemd, aangezien Genii in haar eerste jaar een verlies had van 45 miljoen euro.

Uit de boekhouding bleek tevens een daling van 49 procent aan inkomsten [van 183 miljoen naar 93 miljoen].

Op 1 november verstrijkt opnieuw een betalingstermijn, waarvan men verwacht dat Lopez dat niet kan betalen. Het is dus niet ondenkbaar dat dit seizoen, het laatste is dat de auto’s onder de naam Renault over de circuits racen! Maar de bovengenoemde financiële problemen zijn i.i.g. dus de redenen waarom het team te koop staat.

Als een van de mogelijke kopers wordt de obligate Dave Richards genoemd, die maar blijft proberen om weer terug te keren naar de F1. De Telegraaf meldde trouwens dat Richards Marcel Boekhoorn zou hebben benaderd om mee te investeren. Als wisselgeld zou Boekhoorns schoonzoon, Giedo van der Garde een stoeltje kunnen bezetten.

Maar die mogelijkheid werd door ‘team GvdG‘ ontkent. Maar niet dat Boekhoorn kijkt naar mogelijkheden om (eventueel) te participeren in een overname van het Genii Renault team.