Volgens teambaas Collin Kolles maakt zijn team Hispania Racing Team het seizoen zeker af, dit ondanks geruchten dat het team financiële problemen zou kennen.

Deze geruchten doken in Monza opnieuw op in de paddock nadat bekend werd dat HRT niet de financiele middelen had om met speciale voor en – achtervleugels op het circuit van Monza te rijden, dit tot in tegenstelling tot alle andere Formule 1 teams. Kolles laat op Autosport.com weten:
We staan er beter voor dan menigeen denkt. Ik ontken niet dat we graag meer geld zou hebben. Maar we kunnen alle rekenen betalen. We moeten alle rekeningen vooruit betalen, de rekening aan Cosworth is tot aan het einde van het seizoen betaalt. Je weet dus dat zolang we aan Grand-Prix deelnemen we alles betaalt hebben.

Kolles werkt onder teameigenaar José Ramón Carabante, Carabante nam het team vlak voor de seizoensstart over Adrian Campos. Campos kreeg het budget niet rond om dit jaar Formule 1 te rijden. Volgens geruchten zou Carabante het team nu weer van de hand willen doen, volgens Kolles is hier niets van waar.
We hebben bepaalde afspraken gemaakt over het budget, en we hebben targets. Maar dat is normaal, dat bestaat in elke tak van zaken doen. Maar er zijn andere teams die zich beter kunnen concentreren op zich zelf dan op ons. Er zijn teams met meer schulden en schuldeisers dan ons. Ik moet nog zien dat dit jaar alle teams het seizoen afmaken en volgend jaar weer op de grid staan.

By peter