Het HRT team heeft bekend gemaakt dat ze de samenwerking met Williams in 2012 voort zullen zetten. Volgens het Spaanse team voorziet de nieuwe deal in ‘n nog bredere samenwerking op technish vlak. Zo zal Williams naast de versnellingsbak ook KERS en de daarbij behorende technologiën leveren. HRT en Williams startten hun samenwerking aan het einde van 2010, waarna het Britse team dit seizoen de versnellingsbak leverde.

In de afgelopen 2 jaar hebben we ‘n vruchtbare samenwerking met Williams opgebouwd, en we zijn verheugd dat zij ook volgend jaar weer ‘n belangrijke rol zullen spelen in de ontwikkeling van ons team, aldus HRT teambaas Colin Kolles. Behalve de kennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, zullen ze ons ook voorzien van de laatste technieken zoals de versnellingsbak en KERS. Dit moet ons team ‘n flinke stap voorwaarts geven.

Williams F1 CEO Alex Burns voegde daar aan toe: Ik ben blij dat we onze overeenkomst met HRT konden verlengen. We hebben ‘n goede relatie opgebouwd in 2011 en we kijken ernaar uit om deze verder uit te bouwen in 2012 en verder. Het feit dat ze voor onze versnellingsbak enb KERS technologie gekozen hebben is ‘n groot compliment voor iedereen binnen het Williams ontwikkelingsteam.