Williams coureur Valtteri Bottas heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië rugproblemen opgelopen. De pijn voor de Williams coureur begon tijdens de kwalificatie en met name met het aanremmen had de Fin veel pijn.

Na afloop van de training besloot Bottas in overleg met het team om het ziekenhuis van Melbourne te bezoeken, daar waar specialisten zich over de rug van Bottas hebben gebogen.

Het is op dit moment nog onduidelijk op de Fin deel kan nemen aan de Grand Prix van Australië. Rob Smedley van het Williams team laat weten dat zondag pas beslist wordt of Bottas kan racen Valtteri gaat nu naar zijn hotel om te rusten. Hij zal zowel later vandaag als zondag nog enkele controles ondergaan en dan zien we wel of hij kan racen.

Smedley verklaart dat Bottas fit begon aan de kwalificatie en ineens last kreeg: De pijn begon in Q2, Bottas werkte ook Q3 nog af en zat ondanks de klachten maar net achter het groepje van Felipe Massa en de Ferrari-coureurs. Een knappe prestatie gezien de aard van zijn klachten.

By Ruud