Het team van McLaren noteerde de langzaamste tijden en was ook qua topsnelheid het langzaamste. Niet bepaald de start waarop zowel Honda als McLaren gehoopt hadden, maar na alle problemen tijdens de wintertests kwam het niet als een verrassing.

McLaren moet nog geduld hebben want Honda werkt er hard aan om de problemen met de motor op te lossen. Doordat de teams nog maar 4 motoren per seizoen mogen gebruiken is voorzichtigheid geboden. Dit heeft er toe geleid dat leverancier Honda de motoren niet maximaal kan belasten. Hierdoor draaien de Honda’s niet op vol vermogen en kan McLaren zich niet meten met de voorste teams.

Yasuhira Arai van Honda verklaarde dat voorzichtigheid geboden is We hebben al vroeg de beslissing genomen om niet te gokken op het verspelen van motoren in de openingsrace. Na alle problemen tijdens de tests en ook dit weekend lijkt het een utopie dat de McLarens aan de finish komen.

Honda kampt met koelingsproblemen voor de MGU-K en compressor. Door de voorzichtige afstellingen verliezen we vermogen met de MGU-K en de motor zelf. We hebben de vermindering van kracht voor lief genomen om meerdere races met een motor te overleven.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By Ruud