Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing verwacht dat er in de eerste fases van het nieuwe seizoen, de meeste teams een hoog tempo zullen aanhouden bij het ontwikkelen van hun materiaal. Horner baseert zich hiervoor op de laatste keer dat de er grote veranderingen plaatsvonden, namelijk 2009 en gelooft dat zijn team hierin de beste zal blijken.

Horner: Omdat de regels nog onrijp zijn, zullen we net zoals in 2009 zullen de ideeën vrij snel stromen. Je zal dus waarschijnlijk vroeg in het seizoen een snelle ontwikkeling zien omdat de meesten nog moeten wennen aan het nieuwe reglement. Wij hebben de afgelopen jaren bewezen dat we onze wagen op een effectieve manier hebben kunnen ontwikkelen, hopelijk geldt dat ook voor het aanstaande seizoen.

Verder verwacht Horner dat er tijdens het testseizoen een hele hoop betrouwbaarheids-problemen zullen zijn: Betrouwbaarheid zal een fundamenteel punt worden tijdens de eerste drie a vier races totdat teams de problemen ontwortelen. Het is onvermijdelijk want maar twaalf dagen testen is niet zo veel om de grote veranderingen op te vangen. Je gaat sowieso al vroeg veel kinderziektes zien met deze ‘power units’