We kennen ‘onze favoriete autosportadviseur‘ Helmut Marko maar al te goed. De Oostenrijker is de rechterhand van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz en flapt er bij vlagen opmerkelijke uitspraken uit.

Maar in een interview met het Britse Autosport gaf Horner aan dat Marko ook bijdraagt aan het succes van Red Bull Racing en dat de twee elkaar ‘absoluut niet‘ in de weg zitten.

Horner, toch al onder vuur vanwege zijn optreden in Maleisie -of juist het nalaten-, meent zelfs dat Marko Red Bull zelfstandiger en sterker heeft gemaakt middels zijn adviezen.

Ik ben verantwoordelijk voor het team, bij de circuits en in de fabriek. Ik leg verantwoording af aan Dietrich, die erg ondersteunend is. Hij legt de lat hoog. Helmut ontfermt zich over het opleidingsprogramma van Red Bull, maar heeft geen verantwoordelijkheden bij of input over hoe wij ons team runnen.

Dietrich is president en grootaandeelhouder, natuurlijk heb ik verplichtingen naar hem toe. Maar hij geeft mij de autonome leiding en vertrouwt mij als representatief uithangbord voor Red Bull Racing. Hij laat me daarin volledig vrij., aldus Christian Horner.

Toch lijkt de Brit een beetje door te draven in zijn media-offensief, door te stellen dat Helmut Marko zeer ervaren zou zijn en dat het aan de adviseur te danken zou zijn dat Red Bull Racing een autonome tak binnen Red Bull is.

Helmut Marko, amper tien GP’s gereden zonder een punt te pakken. Ervaren?

Marko ontfermt zich over het opleidingsprogramma van Red Bull, maar heeft geen verantwoordelijkheden bij of input over hoe het team moet worden gerund. Maar de Oostenrijker ondermijnt toch wel het een en ander met zijn uitspraken richting Mark Webber, voorafgaand aan het seizoen.

In ieder geval ‘onthulde‘ Horner dat de eindbeslissing over de coureurs bij Dietrich Mateschitz ligt. Toro Rosso-coureur Ricciardo weet dus wat hem te doen staat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.