De Ginaf van Edervener Wuf van Ginkel kan misschien de Dakar Rally toch voortzetten. Vrachtwagenchauffeur Van Ginkel viel aanvankelijk met pech uit in de monsteretappe van vrijdag, maar kan profiteren van het neutraliseren van de wedstrijd. Als Van Ginkel zijn Ginaf voor maandag 18.00 uur in rustplaats Bobo Dioulasso in Burkina Faso weet te brengen, is hij weer startgerechtigd.

De koersdirectie trad zeer coulant op, nadat de twee weekendetappes in Mali waren geschrapt uit angst voor roofovervallen op de karavaan. Ze gaf de deelnemers, die in slopende Sahara etappe van 736 kilometer tussen Tidjikja en Nema in Mauritani� niet in de voorgeschreven tijd (17 uur) binnen waren, alsnog de gelegenheid in Nema te finishen.

Daarom arriveerde Van Ginkel in de nacht van zaterdag op zondag in het bivak.De truck had nog maar drie aangedreven wielen. De bemanning – chauffeur Wuf van Ginkel, navigator Bas Herweijer en monteur Edwin van Ginkel – had op ��n lunchpakketje twee dagen gereden en gesleuteld zonder te slapen. Zondag is de rallytruck vertrokken voor de 1500 kilometer lange rit naar Bobo Dioulasso.

De maatregel van de koersdirectie heeft ertoe geleid dat het deelnemersveld in de rally inmiddels weer is aangedikt tot 86 motoren, 67 auto’s en 41 vrachtwagens. Dat is de helft van het aantal dat 1 januari aan de tocht naar Dakar begon.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter