Vandaag was de dag dat Peter Sauber als tweede van de tien zijn team voor 2004 presenteerde. Na Williams-BMW op 5 januari werd vandaag de Red Bull Sauber Petronas, zoals hij officieel wordt genoemd, voorgesteld. En net als de Jaguar vorig seizoen was de presentatie live op het internet te volgen.

De C23 werd om 19.00uur live voorgesteld op de site van het team, na interviews met teambaas Peter Sauber en beide coureurs Felipe Massa en Giancarlo Fisichella. Goed verstopt onder een doek lagen de wielen en de vleugels apart van het chassis. Gedurende de muziek en een optreden van drie zangeressen in een race overall �repareerden� de mecaniciens demonstratief alle onderdelen tot het geheel. Uiteindelijk werd na veel vertoon de bolide tentoongesteld. Beide coureurs hadden ondertussen hun smoking ingeruild voor hun officieel racepak en kwam testcoureur Neel Jani er ook bij staan. Klaar voor de foto�s van de vele fotograven werd door Peter Sauber nog een klein woordje uitleg gegeven.

Het opvallendste aan de nieuwe bolide is de sterke gelijkenis met de Ferrari F2002. Maar of het veel zal helpen om het team van de achterste regionen weg te halen zal moeten blijken gedurende het seizoen.

Foto�s waren nog niet beschikbaar, die volgen later.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter