Honda heeft BAR-Honda F1 team volledig overgekocht. Honda had reeds 45% in haar bezit en heeft nu ook de overige 55% gekocht van BAR oprichter British American Tobacco’s.

Vorig jaar had Honda nog 45% in de aandelen van BAR gekocht, stichter British American Tobacco behield de overige 55%. Nu koopt Honda dus de overige 55% van de aandelen.

De bekendmaking gebeurde vandaag tijdens een persconferentie in Tokyo. Daarin vertelde Honda ook dat het team een nieuwe naam krijgt in overeenstemming met nieuwe toekomstige sponsors.

Hiroshi Oshima: ” In principe zal het 100% Honda zijn vanaf 2006. Het uitkopen van BAT zal aan het eind van het jaar een feit zijn. We hebben een gemotiveerd team en we verwachten dat we veel sterker zullen zijn.  “

Het komende weekend rijdt Honda haar thuisrace en tevens haar 100e GP met BAR.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!