Wat is er over van het zelfvertrouwen van de Japanners?. Ze zouden wel even hun motor opfrissen en meteen op het niveau van Ferrari zetten.

Toen schreven we al dat de sport vaker hardhandig korte metten maakt met dergelijke vormen van grootspraak.

De gereviseerde versie van de Honda-motor heeft vooralsnog de eerdere stoere uitspraken nog niet weten te onderstrepen met snelle tijden. Jenson Button meende echter wel verbetering op motorisch vlak te merken, maar kon [of mocht, FR] nog niet zeggen hoe groot het verschil was met de vorige configuratie van de Honda.

Ondergetekend was vrijdag aanwezig bij de vrijdagtrainingen en ik kan u vertellen dat de Honda-motor het zwakste klonk van alle blokken. Ook leek de snelheid er vanaf het begin af aan er niet in te zitten.

Omdat Honda een heleboel nieuwe onderdelen op de MP4-30 wilde schroeven, wist men al van te voren dat men een knap aantal strafpunten zou krijgen. Het werden er 105 strafpunten en dat zijn meer plaatsen dan dat er auto’s op de grid staan.

De regel dat ze tijdens de race dan nog de restschuld in moeten lossen in de vorm van tijdstraffen is gelukkig voor het tweetal vorige maand komen te vervallen. Dat scheelt een zinloze race voor Button en kompaan-in-dezelfde-trage-roeibootje Fernando Alonso.

De motorleverancier tracht de zaken te verbloemen door te stellen dat circuits zoals Spa en Monza nu eenmaal niet bij onze auto passen. Maar dat had men toch van te voren kunnen weten, voordat men de pijlen ging richten op Ferrari die overigens ook niet al te best voor de dag kwamen.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!