Honda heeft de problemen met haar krachtbron nog niet opgelost. De motor blijft voorlopig nog last houden van vibraties wat tot gevolg heeft dat het vermogen bij het accelereren terug valt.

Honda kampt al sinds de wintertest in Barcelona met het probleem. Vorige week in China klaagde ook Stoffel Vandoorne: We komen veel tekort op het rechte stuk. Bij het uitkomen van het rechte stuk kijk ik in mijn spiegels en zie ik niemand, op het einde van het rechte stuk zitten ze plotseling langs zij.

Het oplossen van het probleem kost meer tijd dan gedacht, Honda-baas Yusuke Hasegawa blijft in Autosport optimistisch:
Ik denk niet dat de coureurs het met me eens zijn, maar ik denk dat de vibratie problemen al minder erg zijn dan in het begin van het seizoen. We hebben alles geleidelijk aan verbeterd, maar het is natuurlijk nog niet helemaal opgelost

Wanneer het probleem is opgelost kan Hasegawa niet vertellen. Wel wil Honda voor de Grand Prix van Canada met een update komen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter