Formule 1 baas Chase Carey heeft gisteren een gesprek gehad met President Erdogan over een eventuele terugkeer van de Grand Prix van Turkije op Istanbul Park. Dit zou vanaf volgend jaar al moeten gebeuren.

Er is gisteren een principeakkoord bereikt tussen de organisatie van de Grand Prix en Carey. Verdere details zijn nog niet bekend, maar de kans is groot dat we vanaf 2018 weer naar Istanbul gaan.

De Grand Prix van Turkije stond eerder al van 2005 tot en met 2011 op de kalender. Het circuit in Istanbul is ontworpen door Hermann Tilke en staat bekend als één van zijn beste ontwerpen. Vooral bocht 8 spreekt de coureurs erg aan.

Als de Grand Prix van Turkije volgend jaar terugkomt, zouden er zomaar 22 races op de kalender kunnen staan. De Grand Prix van Frankrijk is reeds bevestigd en Duitsland zou ook weer terugkomen. Eerder werd al bekend, dat de Grand Prix van Maleisië dit seizoen voor het laatst verreden zal worden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!