Hoe stream je de Grand Prix van de Verenigde Staten?

Ben je een echte Formule 1-fan? Dan wil je vast alle races volgen. Sommigen zijn naar de Grand Prix van Singapore en Japan geweest en je moet wel een bofkont zijn om ook nog op de tribune in de VS aanwezig te  kunnen zijn in oktober. Met een ViaPlay-abonnement kun je de races ook live online bekijken. Wat kunnen we verwachten tijdens de GP in Texas zowel op als buiten de baan?

De Grand Prix VS racen en feesten

Volgens deze ExpressVPN infographic heeft F1 voetbal ingehaald. Het streamen van sport is een interessante ontwikkeling waar telkens nieuwe trends opduiken. De Grand Prix is daar zeker een belangrijk onderdeel van. Sinds 2012 valt het onder het Formule 1 kampioenschap. De race vindt plaats op het Circuit of the Americas. Het COTA ligt ten zuidoosten van de hoofdstad van Texas, Austin. De 51e Grand Prix van de Verenigde Staten wordt gehouden op 23 oktober 2022. Het wordt de tweede keer dat de Formule 1 dit jaar naar de Verenigde Staten komt. In mei 2022 kwam het Formule 1-circus naar Miami voor de Grand Prix van Miami. Ondanks dat COTA een van de nieuwste banen op de kalender is, blijkt het circuit zeer geliefd bij de fans vanwege de lay-out. De Amerikaanse GP is even afwezig geweest op de Formule 1-kalender, maar is nu weer terug.

Formule 1 is immens populair in Nederland, mede doordat Max Verstappen zijn tweede wereldtitel binnensleepte in Japan. Ook het streamen is gegroeid in populariteit. Het enige nadeel aan streamen is dat je niet live bij alle festiviteiten aanwezig kunt zijn (en dat zijn er nogal wat bij de Grand Prix van de VS). De spanning neemt toe, zowel op als naast de baan. Het feest zal een climax bereiken wanneer ‘s werelds GP fans op zondag 23 oktober bij de race aanwezig zijn. Toch is er net zo veel actie buiten het circuit, met bekende artiesten zoals Post Malone, Renée Zellweger, Ed Sheeran en meer bekende gezichten die naar de stad komen voor feesten. Zie je jezelf niet zo snel naar Austin vliegen om indruk te maken in de komende weken, stream dan de race thuis voor je eigen gemak!

Volg GP overal ter wereld

Met een ViaPlay-abonnement kun je de race live volgen, waar je ook bent in de wereld. Hieronder vind je enkele stappen hoe je dat kunt doen:

  1. Ga naar de website van ViaPlay en meld je aan voor een abonnement
  2. Download de ViaPlay app op je telefoon of tablet, of log in op ViaPlay op je computer
  3. Gebruik een privénetwerk om te zorgen dat je ook buiten Europa kunt kijken
  4. Bekijk de race live!

Met ViaPlay volg je de GP races. Via Play timmert inmiddels al enkele maanden aan de weg in de Formule 1 als aanbieder van streams, meldt de website Motorsport.nl, dat sprak met de programmadirecteur van de streamingdienst. Als je echter niet in Europa bent vanwege een vakantie of een zakenreis, wees dan gerust, je kunt nog steeds alle actie meepikken via deze streamingdienst.