Het gokken op paardenraces en voetbal is altijd populair geweest. Maar nu is er een nieuwe favoriet als het gaat om sportweddenschappen, namelijk Max Verstappen en Formule 1. Steeds meer mensen doen een gokje op hoe de wedstrijden zullen verlopen. Niet alleen F1 fans, maar ook mensen die de sport minder nauw volgen gokken mee. Hoe populair is het gokken op Formule 1 als een sport en waarom zijn deze F1-weddenschappen zo’n trend geworden

Gokken op F1: populariteit in cijfers

Eerder deze maand maakt Entain, het moederbedrijf van het Nederlandse casino BetCity.nl, bekend dat er een enorme stijging te zien is in de populariteit van formule 1 als een sport om op te wedden. Ze verwachten zelfs dat 2022 een recordjaar gaat worden. Zo vertelt Entain dat het aantal klanten die op F1 wedden in de afgelopen drie jaar, van 2018 tot en met 2021, met 50% is gestegen. Ook het aantal weddenschappen is gestegen met 30%.

Van alle gok klanten van Entain komt het grootste gedeelte uit het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast neemt de populariteit van het gokken op F1 ook toe in Brazilië, Duitsland, Spanje en andere Europese landen. Zo won een Finse gokker in 2020 nog een flink bedrag, terwijl de inleg slechts 20 cent omvatte. Omdat de kans op overwinning zo klein werd geacht, zag de Fin zijn bankrekening stijgen met een bedrag van bijna 35.000 euro.

Waarom zijn F1-weddenschappen zo’n trend geworden?

De stijging in populariteit op F1-weddenschappen heeft een aantal redenen. Zo wordt het kijken van een race nog spannender wanneer je een gok hebt gewaagd op het verloop ervan. Daarnaast stelt het gokken op F1 je in staat om gebruik te maken van jouw opgedane kennis van de sport. Door de toename in populariteit zijn er steeds meer mensen met een diepgaande kennis van de sport en daarmee dus ook een stijging in het aantal F1-gokkers. Ook is de kans op grote winsten relatief hoog omdat er een hoge mate van onvoorspelbaarheid is. Andere redenen van de populariteit zijn de hoge mate van toegankelijkheid en de verscheidenheid aan weddenschappen die worden aangeboden.

Kijkend naar bovenstaande cijfers is Formule 1 als een sport om op te gokken dus echt een favoriet geworden. Oorzaak van deze stijgende populariteit? Met name de extra spanning die het met zich meebrengt, de mogelijkheid om kennis of de sport in te zetten, de potentie op hoge winsten, de toegankelijkheid en de verscheidenheid aan weddenschappen.

By peter