Haar aantreden werd flink beschimpt. Geheel terecht overigens, want deze dame had tot dan toe niet veel laten zien in de wereld van de autosport. Maar nu dreigt er een einde aan het sprookje te komen voor Carmen Jorda door de overname van Renault.

Rijden in een Formule 1, het lijkt te zijn niet weggelegd voor de Spaanse Jorda.

Niet alleen zal Renault andere coureurs op het oog hebben (o.a. Ocon die eerder voor Jorda moest wijken), ook zit het zwart-gouden team flink in de financiële problemen om überhaupt tijden en geld te besteden om Carmen Jorda te laten rijden.

Jorda: Ik weet dat er problemen zijn, maar ik blijf gefocust op mijn dagelijkse werkzaamheden met de technici van het team. Natuurlijk is het een tegenslag als zaken niet verlopen zoals gepland, maar de Formule 1 is nu eenmaal een onzekere business.

Over hoe ze haar carrière ziet ontwikkelen in de komende vijf jaar, antwoordde de Spaanse resoluut: Ik richt mij op maar één ding en dat is de auto testen binnen 6 of 12 maanden. Dat is het enige waar ik aan denk.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!