Nu de Grand Prix van België er weer op zit en de volgende nog even op zich laat wachten, is het tijd voor iets anders. Iets anders zegt u? Jazeker. Er is namelijk meer in het leven dan Formule 1.

Dit weekend op Zandvoort bijvoorbeeld. Daar zal voor de 2e maal als ’n op zichzelf staand evenement de Historic GP plaatsvinden. Voor wie volop geniet van deverhalen van vooral SDG in het geschiedenis draadje , voor wie weleens wat geschiedenis wil proeven, of voor iedereen die hunkert naar het verleden, een mooie kans om coureurs maar vooral de auto’s van vervlogen tijden in actie te zien.

Net als in de voorgaande editie, zullen er ook nu weer auto’s uit diverse era aan de start verschijnen. Zo zijn er de Pre ’61 Grand Prix Cars, de Grand Prix Cars van ’61 t/m ’65 en de Historic GP zelf waarin auto’s vanaf ’66 t/m ’88 hun opwachting maken. Aan het stuur treft u ’n allegaartje van oud topcoureurs zoals onze eigen Tom Coronel en Arie Luyendijk, maar ook van rijke eigenaren/hobbyisten aan. Dat laatste mag de pret zeker niet drukken.

Daarnaast zullen er nog diverse andere historische raceklassen in actie komen op het Zandvoortse asfalt. Historic Formula Junior, Historic Formula 2, maar ook historische toer- en sportscars. Ook zullen er diverse demo’s gegeven worden door onder andere het Yamaha Classic Racing Team en Coloni. Kortom, voor ieder wat wils dus. Wij van de Pits zijn er in ieder geval bij, u toch ook?

Programma & Prijslijst Historic GP 2013