Bernie Ecclestone lijkt zijn laatste grote wapenfeit voor te bereiden, en gaat daarmee het ganse Formule 1 bestel, op zijn grondvesten laten daveren. En waarschijnlijk heeft hij het weer bij het rechte eind.

Het nieuws dat Ecclestone het overweegt om de CART series in de VS over te kopen, zendt een sterke signaal naar de heren van het Grand Prix World Championship (GPWC), en betekent ook dat Bernie zijn F1 niet zonder slag of stoot zal weggeven. De autoconstructeurs die achter de GPWC zitten zeggen al langer dat ze een rivaliserende competitie, recht tegenover de F1, op het getouw willen zetten vanaf 2008.

Het belooft een gelijkaardige competitie te worden, maar de inkomsten die de F1 derft, worden naar hun zeggen, door de GPWC eerlijker verdeeld onder de deelnemende leden.

Er gaan geruchten dat de GPWC misschien al binnen twee jaar, in 2005, een aanvang neemt met zijn alternatieve competitie, dit om te voorkomen dat ze vervolgd kunnen worden voor het feit dat ze de Concorde akkoorden breken. De huidige F1 teams kunnen dan oude wagens naar het huidige F1 kampioenschap sturen, en met hun beste materieel aan de start van de rivaliserende competitie van de GPWC verschijnen. Iedereen zegt gebonden te zijn aan het Concorde Agreement, maar op deze manier wordt dat akkoord natuurlijk deftig ondermijnd.

Lees meer in onze feature

Deel dit met anderen

By peter