Wie nog twijfelde of het wel echt gedaan was met HRT hoeft niet langer te twijfelen,het team is inmiddels begonnen met ontmantelen van haar fabriek. Opvallend daarbij is dat HRT ook al leveranciers heeft aangeschreven.

Van Formtech-Composites ontving GPPits.net vrijdag een e-mail met daarin enkele documenten waarin HRT bevestigd dat het nog een bedrag van enkele tonnen aan Formtech-Composites moet betalen. HRT zou daarbij in november hebben voorgesteld om slecht 30% van het openstaande bedrag te willen voldoen, afgelopen week deed het Spaanse team een nieuw voorstel om slechts 25% van de rekening te voldoen. HRT stelt daarbij bezig te zijn met het liquidatie – proces van het team, opvallend daarbij is dat HRT laat weten dat het niet langer deel uit maakt van de Spaanse investeringsmaatschappij Thesan Capital maar van een Luxemburgse BV. Deze Luxemburgse BV is een lege huls, slechts bedoeld om schuldeisers om de tuin te leiden.

Voor Formtech-Composites en andere leveranciers extra zuur, zij kunnen nu zeer waarschijnlijk naar hun geld fluiten, al laat Formtech-Composites weten met andere leveranciers een rechtszaak tegen Thesan Capital aan te willen spannen. Formtech-Composites dat componenten levert aan diverse Formule 1 – teams waaronder Red Bull, McLaren, Lotus, en Force India hielp HRT eerder nog om onderdelen te leveren zodat het team toch kon rijden. Zonder deze gunst had HRT waarschijnlijk de Grand-Prix van Brazilië niet eens gehaald.

Voor diverse bedrijven is het ter ziele gaan van HRT een hard gelag, zij zullen er veel geld op toe moeten leggen.

By peter