Het gaat niet meer om het racen in de Formule 1. Dat claimt Dietrich Mateschitz, de eigenaar van Red Bull. Volgens Mateschitz is het Italiaanse rubber zo erg dat er in de Formule 1 geen sprake meer is van ‘classic racing’.

Mateschitz is niet blij met het Italiaanse rubber. Toch heeft de Oostenrijker weinig te klagen. Sebastian Vettel won namelijk twee van de vier races dit seizoen. Formule 1 heeft niet langer van doen met ‘classic racing’, vertelt Mateschitz aan Mirror.

Vandaag de dag is het niet de snelste rijder met de snelste wagen die wint, maar diegene die het beste banden management heeft wint de race. We hebben onze auto’s moeten aanpassen aan de banden. Als we echt zo hard zouden gaan als we kunnen dan zouden we tien tot vijftien pitstops nodig hebben in een race, aldus Dietrich Mateschitz.

Als je kijkt naar de top vijf van de GP van China dan zie je dat de eerste vijf plekken bezet zijn door wereldkampioenen. Dat is niet zo gek. De Formule 1 is tegenwoordig veel meer een denkspelletje geworden, vindt Mateschitz.