De kans dat we David Coulthard volgend seizoen zullen zien racen in het Formule 1 begint steeds kleiner te worden, zeker nu Jaguar racing uit de sport stapt.
De Schot moet nu afwachten hoe toekomst uitdraait voor Jenson Button, blijft hij bij BAR of gaat hij naar Williams?

Na acht jaar komt er een eind aan Coulthard zijn McLaren periode, zijn plaats zal ingenomen worden door de Colombiaan Juan Pablo Montoya.
De enige kans om bij het McLaren team te blijven is als men een derde wagen mag inzetten, of als Coulthard een testpilootfunctie aanvaard.

David Coulthard:

“Als McLaren geen derde wagen mag inzetten volgend seizoen zal ik een ander team moeten vervoegen.
Als ik daar niet in slaag zal ik er mij moeten bij neerleggen.
We hebben acht jaar met elkaar doorgebracht en het zou zonde zijn om dat te verbreken.

Niets is eeuwig, zeker niet in deze sport en diep vanbinnen ben ik nog niet klaar om te vertrekken, maar als dit mijn lot is zal ik het moeten aanvaarden.
Ik ben niet van plan om op pensioen te gaan, maar als ik geen contract kan afsluiten met een ander team moet ik wel.”

De 33 jarige Schot kan nog altijd proberen bij Jordan of Minardi, maar of hij op deze manier het Formule 1 zou willen verlaten is nog zeer de vraag.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter