Elk continent heeft tegenwoordig wel zijn Grand Prix. Behalve Afrika en Antarctica. Het laatst genoemde continent is natuurlijk geen optie, of je moet een race willen organiseren voor de plaatselijke pingu�n kolonie. Hebben ze ook eens een verzetje. Afrika is dus het enige bewoonde continent waar op dit ogenblik geen Grand Prix verreden worden. Daar komt misschien over enkele jaren weer verandering in als het aan Zuid-Afrika ligt.

Zuid-Afrika organiseerde ook al in het verleden een Grand Prix. Van 1962 t/m 1985 stond de race bijna jaarlijks op het programma. De zwanenzang volgde in 1993. Het Omega consortium wil vanaf 2007 de Formule 1 echter weer terughalen naar Zuid-Afrika, en wel naar Kaapstad.

David Gant, woordvoerder van Omega:

“We hebben al vele gesprekken gevoerd met ministers, de premier, de burgermeester van Kaapstad en de Zuid-Afrikaanse organisatie voor motorsport. We zijn daarom nu erg optimistisch over onze kansen om het evenement terug te halen naar ons land. Iedereen ziet de economische voordelen, zoals een toenemend toerisme, meer banen en de ontwikkeling van industrie�n die verband houden met de race.”

 

“Het zal echter niet gemakkelijk worden om de Grand Prix terug te krijgen, er zijn vele andere landen in de race om een dergelijk evenement te mogen organiseren. We weten echter dat we steun zullen krijgen van belangrijke personen in de Formule 1.”

Gant doelt daarmee op Bernie Ecclestone. Deze zou dolgraag ook een race organiseren in Afrika. Voorlopig is Omega nog op zoek naar investeerders die geld willen steken in het project. Als dat eenmaal in kannen en kruiken is ligt de weg open voor Zuid-Afrika om zich als zoveelste land kandidaat te stellen voor een Grand Prix.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter