We zouden het al niet meer gewoon zijn met die rijkelijk gevulde kalender, maar we hebben er weekend zonder Formule 1 opzitten. En dat wil doorgaans zeggen dat we binnen een weekje weer aan het rijden gaan. Dat is nu niet anders, want het komende weekend zakt het hele circus af naar de Braziliaanse kuststad Sa� Paulo, om er tegen de klok in te gaan racen op het circuit Interlagos.

En wie aan de Grote Prijs van Brazili� denkt, denkt gauw aan de editie 2003 van het evenement. Het was toen een heel bewogen zondagnamiddag in het Zuid-Amerikaanse land, met een enorme hoeveelheid regen die naar beneden viel tijdens de race, met situaties die je eerder aan een zwemwedstrijd deden denken dan aan een Formule 1-race.

Grote namen als Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya en ook Jenson Button schoven weg op het circuit dat op bepaalde plaatsen kampte met een gebrekkige waterafvoer. Tegen het einde van de race deelde Mark Webber hetzelfde lot, waarop op de knik in het rechte stuk gele vlaggen werden gezwaaid. Fernando Alonso, rijdende op een derde plaats, kon echter een losliggend wiel van Webbers Jaguar niet ontwijken, knalde in de muur en de race werd afgevlagd. De uiteindelijke winnaar was Giancarlo Fisichella, die in z’n Jordan Kimi R�ikk�nen was voorbijgegaan nadat ook hij even van de baan was gespind.

En nu zou het wel eens kunnen dat we opnieuw een (letterlijk) spetterende show te zien zullen krijgen. Een vroege weersvoorspelling zegt namelijk het volgende: het begint vrijdag te regenen, en wel ongeveer vanaf 12.00u lokale tijd (17.00u onze tijd). Dus krijgen we een droge eerste vrije oefensessie, maar de tweede training zou het wel eens nat kunnen zijn. Op een periode van zes uur zou het zo’n twee millimeter regenen, geen enorme hoeveelheden.

Zaterdag tijdens de trainingen hetzelfde liedje: een beetje regen, niet om in te verdrinken, maar wel genoeg om de baan wat nat te maken. Tijdens de kwalificatie zal het dan harder beginnen neervallen. Men verwacht dan ongeveer 4 millimeter op een periode van zes uur, en het zou dus kunnen dat de kwalificatie halft nat en half droog wordt, of dat er een opdrogende lijn komt en dat de winnaar van vorige race, Kimi R�ikk�nen, dan in een betere situatie terechtkomt dan de eerste opgever, Giancarlo Fisichella.

Zondag zal het dan weer minder hard regenen. Er worden enkele lekjes verwacht, maar niet genoeg om echt te spreken van een regenrace.

De temperatuur zal het hele weekend tussen de 20 en de 25 graden Celsius bedragen in de schaduw. Er is dus niet echt sprake van tropische omstandigheden.

Het betreft hier uiteraard een zeer vroege, voorzichtige weersvoorspelling. Voor de regenfans onder ons is er dus nog kans genoeg om te duimen en te hopen op een race als in Spa… of zoals twee jaar geleden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter