Jacques Villeneuve heeft toegegeven dat de schade die het B.A.R.-team aan zijn reputatie heeft toegebracht wel eens de reden zou kunnen zijn dat hij voor volgend seizoen geen plaats meer vindt bij een Formule 1-team.

Villeneuve leek, samen met de negatieve kritiek die de laatste maanden over hem rondgaan, toe te geven dat dit zijn moeilijkste Formule 1-seizoen is. De Canadese ex-wereldkampioen is niet langer een favoriet voor vele teams sinds zijn huidige teambaas Dave Richards de taak van zijn manager Craigh Pollock overnam aan het begin van vorig seizoen.

Villeneuve vertelde het volgende :

“Er is enorm veel negatieve kritiek gekomen de laatste weken en tot nu toe kon ik ermee leven. Er is al genoeg schade, dus laat ons hopen dat dit alles was.” Toen gevraagd werd of die schade enkel van dit seizoen is gekomen, antwoordde hij na voorzichtig na te denken “Nee, mijn reputatie is door al die seizoenen beschadigt en nu moet ik er waarschijnlijk de prijs voor betalen…”

Villeneuve, die zijn wereldtitel won in 1997 met de Williams-Renault, kwam bij B.A.R. toen het werd opgericht in 1999 door Craigh Pollock maar leed onder constante teleurstellingen seizoen na seizoen. Hij bekent dat het team dit seizoen

“een grote sprong voorwaarts”

heeft gemaakt dit jaar maar hij heeft voortdurend geen geluk gehad en heeft amper 3 puntjes weten te behalen na 11 races slechts vijf maal de finishvlag gezien. Zijn Engelse teamgenoot Jenson Button heeft ondertussen al 11 punten weten te verzamelen en het team lijkt zich rond de 23-jarige coureur te draaien terwijl Villeneuve steeds meer naar de zijkant wordt geduwd.

Ook bekend Villeneuve dat de coureursmarkt

“niet echt open staat” en zijn beste kansen lijken hem om zijn stoeltje bij B.A.R. proberen te behouden. Geruchten in de Italiaanse pers doen de ronde dat hij contact zou hebben met Ferrari waar wereldkampioen Micha�l Schumacher en de Braziliaan Rubens Barrichello onder contract staan tot tenminste het einde van volgend seizoen.Maar Villeneuve was daaromtrent duidelijk dat hij niet echt gaat uitzien om B.A.R. te verlaten en dat Ferrari, waar zijn legendarische vader Gilles zijn successen behaalde tussen 1977 en 1982, met hem contact had opgenomen. “Het enige team waar je zonder nadenken naartoe zou gaan is Ferrari,” zei Villeneuve. “Maar ik ben niet zeker vanwaar die link vandaan kwam omdat ik nooit met een persoon van Ferrari heb staan praten.”

Ook Micha�l Schumacher antwoordde negatief op het gerucht, dat hem eerder deze dag werd verteld, en veegde het onderwerp meteen van tafel :

“Ik zie niet in waarom we de huidige situatie zouden veranderen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter