Red Bull Racing-coureur Mark Webber is volop bezig met de revalidatie na een dubbele beenbreuk. Het herstelproces van de Australiër verloopt voorspoedig en hij heeft er alle vertrouwen in dat hij volledig fit raakt voor de seizoensopener in Melbourne.

De resultaten van de laatste weken zijn echt ongelofelijk. zei Webber op de Red Bull- site. We hadden een hele goede week vorige week, dus we zijn erg positief. Ik durf zelfs te zeggen dat we op ons herstelplan vooruit lopen.

De Australiër volgde ook een speciale therapie, zo moest hij gedurende drie minuten lang in ijskoude kamers doorbrengen om het herstel te versnellen: Dat doe ik nu al drie weken. Je gaat van een normale kamertemperatuur naar een kamer waar het – 50°C. Daar zit je dertig seconden, en vervolgens zit je drie minuten in een kamer waar het – 130°C. Het is erg goed voor je immum systeem en blijkbaar ook voor de cellulitis. Niet dat ik daar last van heb, maar het is ook goed voor je lichaam.

Over hoe goed zijn herstel zichtbaar zal zijn op het circuit, is hij nog onzeker. Hij denkt echter klaar te zijn voor Melbourne: Rijden is zoals tennis. Een tennisspeler kan oefenen voordat hij speelt. Ik moet net hetzelfde doen in de wagen. Ik denk dat het dat het misschien zal goed zijn om eerst wat te gaan karten. aldus Webber. Ik heb al heel erg gewerkt om terug te komen. Sommige media schreven dat ik niet volledig fit zou zijn in Melbourne en dat vind ik teleurstellend. Ik zal 100% zijn voor mijn thuisrace.