Volgens Paul Hembery moet de Nascar het voorbeeld zijn voor de Formule 1.

De Brit in Italiaanse dienst doelt hier op de afstand tussen de coureurs en de fans, maar vooral op hoe er tegenwoordig naar de F1-coureur wordt gekeken.

De topman van Pirelli bezocht onlangs een race van de Amerikaanse Stockcar-klasse en raakte begeesterd over wat hij daar allemaal aantrof.

Ook zouden de heren Formule 1-coureurs moeten werken aan een betere status. Wanneer mensen in een bar zitten en Lewis Hamilton een race zien winnen, dan denken ze dat vijf andere rijders in een Mercedes ook die race hadden kunnen winnen. Dat is jammer., vindt Hembery.

In de Nascar spreken de coureurs tot de verbeelding. Zelfs degenen onderaan het klassement zijn supersterren en kunnen een contract van meerdere miljoenen ondertekenen.

De Brit is het dan ook helemaal eens met het verbod van de FIA op wisselende helmdesigns.

Iedereen kent wel een iconische helm, van Graham Hill tot Ayrton Senna. Het maakt deel uit van hun identiteit want de rijders zien hen niet zonder. Het is dan ook goed dat vastgelegd is dat ze een vast helmontwerp moesten kiezen en behouden., zo besluit Hembery.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!