Heineken ziet de Formule 1 graag nog meer Grands Prix organiseren in Azië. Nu gereden in onder andere China en Maleisië, maar het biermerk wil graag Vietnam toevoegen aan de –toch al overvolle– wedstrijdkalender.

Heineken werd in Canada gepresenteerd als global partner en sponsorde onder meer de Italiaanse Grand Prix.

Azië zou een prima ontwikkelingsgebied voor Heineken zijn. Gianluca Di Tondo, CEO van het merk, verklaarde tevens meer races te willen in de Verenigde Staten omdat de VS een nog grotere markt is.

Het bedrijf van wijlen Freddy Heineken zou open staan voor gesprekken om de sport nog populairder te maken. In Vietnam heeft de bierbrouwer een lokale partner, die aanwezig was in Monza en zeer enthousiast werd van de sport. Dus waarom geen race in Ho Chi Minhstad?, zo stelt Di Tondo.

Di Tondo voegt daaraan toe dat Heineken ook meer gaat doen met social media om de fans te bereiken. De CEO vind het gat tussen de mensen in de paddock en de fans langs de baan te groot.

Het biermerk neemt zich derhalve voor om bruggen te bouwen tussen deze twee groepen.

Wij willen de bekendheid vergroten onder andere door gebruik van social media. Dat moet onze basis zijn, aangezien ik denk dat zestig procent van de mensen op dit platform zit. We willen constant content leveren op het gebied van F1, met daarbij bijvoorbeeld een blik achter de schermen. We moeten meer en meer mensen in de wereld van de Formule 1 brengen., aldus Di Tondo.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!