Heineken is de komende vijf jaar sponsor van Formula E. Voor Heineken wordt de sponsoring van de elektrische raceklasse een aanvulling op de huidige sponsorovereenkomst met Formule 1.

Hoeveel geld er met de deal gemoeid is werd niet bekend gemaakt. Het is zeer waarschijnlijk dat dit significant kleiner zal zijn dan de Formule 1 – sponsoring.

Heineken wil graag verduurzamen en wil dit ook via Formula E uitstralen.

Gianluca di Tondo, wereldwijde marketingbaas van Heineken:
De beste manier om nieuwe klanten binnen te halen blijft toch via sponsordeals. Kenmerk van de Formule E is dat races – ePrixs genaamd – in grote steden als New York, Mexico-stad en Berlijn plaatsvinden en dat met name millennials (mensen geboren tussen 1980 en 2000) openstaan voor elektrisch rijden. Heineken is een city brand en dat past perfect bij Formula E. We hopen millennials aan te spreken. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en zal ook één van de drie peilers worden van ons sponsorschap.”

Formule E oprichter en baas Alejandro Agag over de nieuwe overeenkomst: Heineken is een wereldwijd merk met een enorme geschiedenis. Wij zijn heel blij dat we hen aan ons kunnen binden. De Formule 1 en Formule E zijn perfect complementair aan elkaar. Niet alleen de motoren en het karakter van de races verschillen, ook de fans zijn anders.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.