George Russel wordt Formule 1 coureur voor Williams Racing in 2019


George Russel

George Russell is bevestigd voor 2019 als nieuwe coureur bij het team van Williams Racing.

Sinds 2014 rijdt Russell in de open wiel klasses, hij begon dat jaar in de Formule 4 en won meteen het kampioenschap. Hij reed daarna twee seizoenen in het Formula 3 European Championship en klom vervolgens in een GP3 stoeltje in 2017. Twee races voor het einde al, pakte hij het kampioenschap van die klasse. Dit jaar leidt hij het Formule 2 kampioenschap en dat wordt nu dus beloond met een Formule 1 stoel bij Williams.

George Russell; Het is me een grote eer te rijden voor een team als Williams, met zo’n geschiedenis. Mijn hele leven droom in van Formule 1, het lijkt een beetje surrealistisch nu het zover is. Ik dank Claire Williams en iedereen hier voor hun vertrouwen en ook Toto Wolff en Mercedes voor hun grote ondersteuniing in de GP3 en Formule 2. Ik kan niet wachten tot we in Melbourne staan!

Russell is na Verstappen en Gasly bij Red Bull, Leclerc bij Ferrari en Norris bij McLaren alweer een vertegenwoordiger van een nieuwe generatie in de top van de autosport. Volgend jaar rijden er in Melbourne vijf rijders van 21 jaar of jonger, dat is een unicum. We gaan volgend jaar zien of al deze jongelieden volwassen genoeg zijn voor de snelheid en de druk die Formule 1 coureur zijn met zich meebrengt.

We hebben Pascal Wehrlein al zien sneven, al is er sprake van dat hij terugkeert volgend jaar bij Toro Rosso. Ook een andere jongeling, Albon wordt daar nu genoemd. Daniil Kvyat (24) is inmiddels bevestigd bij Toro Rosso.

Naast het tweede stoeltje bij STR is ook de tweede stoel bij Williams nog niet bevestigd, al zou Sirotkin een doorlopend contract hebben. Verder zijn beide stoeltjes van Racing Point Force India nog niet bevestigd. Perez en Ocon zitten dus nog op hete kolen…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!