‘Heidfeld wordt gepest’, althans die mening is Eddie Jordan toegedaan. Heidfeld staat onder druk, maar de gewezen teambaas noemt de druk die het team op de Duitser uitoefende zelfs pesterijen.

De Duitser, die dit seizoen de vervanger is van Robert Kubica, presteert niet volgens de verwachtingen van de teamleiding en die hebben dan ook al hun kritiek op Heidfeld geuit.

Ik vind dat ze hem aan het pesten zijn. Ze branden hem helemaal af, terwijl de matige resultaten aan de auto liggen. Ze hopen dat Heidfeld door de voortdurende kritiek zelf de handdoek in de ring gaat gooien. Nick reed voor Jordan in 2004 en het is een erg constante coureur. Dat jaar konden wij hem niet de auto geven die hij verdiende en hetzelfde is nu bij Lotus Renault aan de gang, zo vertelde Jordan.

Het onderwerp van gesprek deed zelf ook zijn zegje. Nick Heidfeld is het niet eens met de kritiek van de teamleiding van Lotus Renault GP en enkele prominenten, die vinden dat de Duitser dit jaar ondermaats presteert.

Heidfeld is van mening dat hij het dit jaar naar behoren doet en trekt zich weinig aan van speculatie dat zijn positie wankelt. Gezien de omstandigheden ben ik tevreden met mijn prestaties. Ik ben vastberaden om het team verder te helpen en zoveel mogelijk punten te scoren, zo vertelde hij aan Sport Bild.