Stel, je hebt een hele opleiding van Mercedes-Benz, bent derde rijder in een topteam in de Formule 1, je hebt onder andere het Duits Formule 3-kampioenschap en het Europees Formule 3000-kampioenschap op je naam staan. Je wordt tijdens je debuut in een van de slechtste wagens gezet, stapt na een rotseizoen over naar de middenmoot. Na dat seizoen wordt je debuterende teamgenoot op jou voorbehouden plaats in de McLaren gezet en rijdt de sterren van de hemel. Jij moet het nog twee jaar met die intussen achterhoedewagen doen en tenslotte word je aan de deur gezet.
Het zit Nick Heidfeld niet echt mee in de Formule 1. Om toch nog in de Formule 1 te blijven heeft de 26-jarige Duitser nu aan het Ierse team Jordan aangeboden om voor een beduidend minder salaris te rijden. Jordan wilt het wel, maar de kans dat hij nog voor de Grand Prix van Australi� weer aan de kant staat is re�el.

Heidfeld, die bij vele fans hoog aangeschreven staat, zal na drie seizoenen Sauber deze week in het Spaanse Jerez de la Frontreira de Jordan testen. Volgens zijn woordvoerder hebben ze al een akkoord bereikt voor volgend jaar, een beginsel dat uiteindelijk tot een definitief contract moet leiden.

“Nick heeft een overeenkomst met Jordan voor volgend seizoen, maar het team kan het contract nog altijd verbreken indien ze het nodige geld niet bijeen krijgen.”

De kans dat het Jordan niet lukt om genoeg geld bijeen te krijgen is tamelijk groot. Sinds 2001 is het team erop achteruit gegaan, en vorig seizoen konden ze nog net genoeg geld bijeen krijgen. Daardoor kunnen ze Heidfeld, die nogal weinig geld meebrengt, nog altijd vervangen door een coureur die veel sponsoring meebrengt.

Heidfeld zou aan de zijde komen te staan van de Brits-Ierse coureur Ralph Firman, die nog altijd onderhandelt voor een contractverlenging. Heidfeld vervangt er de Italiaan Giancarlo Fisichella, die op zijn beurt Nick Heidfeld vervangt bij Sauber.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter