Zoals we gisteren al meldden werd na de race van San Marino vastgesteld dat de BAR van Jenson Button onder het minimum van 600 kg woog. De stewards gingen nadien akkoord met de uitleg van BAR, maar de FIA gaat hier tegen beroep.

Het feit dat de wagen voldoende weegt m�t benzine, maar te weinig zonder, voedt de geruchten dat BAR een dubbele benzinetank zou gebruiken. In die tweede tank zou dan in de laatste pitstop benzine gepompt worde, om aan het minimumgewicht te komen.

Nick Fry: “Ons team heeft een integriteit van 2 topleveranciers. Wij zouden zoiets nooit uit vrije wil doen. We hebben niets te verbergen.

De FIA heeft onze benzinetank al verschillende keren ge�nspecteerd. Ze keuren het volledig legaal.  “

De zaak komt volgende woensdag voor. Als BAR toch schuldig bevonden word aan het vrijwillig overtreden van de regels, kan het een schorsing riskeren, vari�rend van 1 race tot een volledig seizoen.

Nick Fry: ” Onze wagen was nooit beneden het mininumgewicht. Formule 1 is de top van de autosport, en dat weten we allemaal. We zijn volwassen mensen. Als iemand ons uit ons lood probeert te slaan, zal dat niet lukken. Onze missie blijft races winnen “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter